Grete Salomonsen

Grete Salomonsen var med å starte i filmproduksjonsselskapet Penelope AS som startet i Stavanger i 1980 og har hatt sin virksomhet i Kristiansand siden 1982.  I 2016 flyttet Penelope AS til Evje i Aust-Agder.

Grete tok eksamen ved CEDO filmskole i London i1975, og har siden arbeidet med film- og TV-produksjon på prosjektbasis, ved siden av å undervise i drama og film i skolen og andre sammenhenger.

Hun er produsent for STEMMER FRA ... filmene og har selv regi ansvaret for "STEMMER FRA LIBERIA" og  "STEMMER FRA ERITREA".

Grete er mest kjent for de to spillefilmene "KAMILLA OG TYVEN" og "KAMILLA OG TYVEN del 2", men har også skrevet, regissert og klippet dokumentarfilmer, novellefilmer, musikkvideoer og reportasjer i inn- og utland. Filmene er blitt vist på kino og på TV.

I 2010 regisserte hun spillefilmen "YOHAN BARNEVANDRER"  som ble en publikumsuksess med 123.000 solgte kinobilletter, og over 80.000 solgte DVD'er. Hun skrev også boken YOHAN BARNEVANDRER som omhandler barnevandringene i Norge på 1800 tallet.

 Hennes siste produksjon ble vist på NRKTV og kan sees her:

https://tv.nrk.no/program/dvfo30006216/utsatte-menn

 

 

Kari Kleiv

Kari Kleiv har jobbet i mange posisjoner bak kamera – den første filmen regisserte hun som 14 åring og vant UKM i Kristiansand det året. Siden har hun skrevet manuskripter, musikk og sanger til film, klippet musikkvideoer, og vært kostymedesigner på spillefilm.

Hun har jobbet som "singer-songwriter" i London i en årrekke, gitt ut CD plater med egne låter, tatt en master i Drama ved St. Martins i London, og jobbet som skuespiller på teater og på film, bl a for BBC.

Hun grep sjansen da hun ble tilbudt å regissere STEMMER FRA VIETNAM. Hun var så ivrig at hun reiste til Vietnam for å filme landsbyen som Hoa i filmen en gang rømte fra. Hun håper det kan gi en kickstart på videre regiarbeid innen både dokumentar og fiksjonsfilm.  Siden har hun regissert kortfilmen "HOW TO SAY GOODBYE" og skrevet og produsert "GULLBOFFEN" for scene.  

 

Tone Urdal

Tone Urdal har jobbet som koordinator i prosjektet Omskjæring av jenter –forebygging ved likemannsarbeid - et samarbeid mellom RVTS Sør og Redd Barna Kristiansand - med støtte fra Bufdir. I prosjektperioden ble det produsert en undervisningsfilm -Ung og omskåret www.f-g-m.info.  Hun jobber deltid som daglig leder i organisasjonen ABELO, som formidler informasjon til personer med innvandrerbakgrunn om kvinners helse, barn og familie bl.a. via websiden abelo.no . Websiden er under utvikling med støtte fra IMD. I tillegg jobber hun som vernepleier i Lillesand kommune. Hun har videreutdannelse i veiledningspedagogikk, interkulturell kommunikasjon, statsvitenskap og mastergrad i Etikk og verdier i organisasjoner.

Toini Berg

 Toini Gulbrandsen Berg jobber som lærer ved Haumyrheia skole i Kristiansand. Hun har en god penn og har hjulpet flere med å redigere og skrive sine verk. Hun startet i film med å koke kaffe på filmsett. Hun trivdes der og fant ut at dette var veldig spennende. Etter hvert fikk hun arbeide som script, og nå har hun våget seg ut på regissør rollen. 

Toini har reist verden rundt i forskjellige sammenhenger - men kommer alltid tilbake til Kristiansand. HUn ønsker sterkt å formidle både med ord og med film. 

Toini er egissør for STEMMER FRA COLOMBIA.

Solfrid Nikita Tveit Holand

Har utdannelse innen film fra Høyskolen i Oslo, og har tidligere jobbet for Fabelaktiv på Hamar som produserer barneprogram for NRK. Jeg startet Venture Film i 2011, og sammen med to andre produserte vi web-TV serien "Illusions" med Alexx Alexxander som har hatt to sesonger på vgtv.no. Det ble en suksess, og serien er nå solgt til svenske Aftonbladet.

Jeg er flink til koordinering, skaffe lokasjoner og diverse saker og ting til filmsett m.m. Som de fleste andre i bransjen er jeg vant med å ha flere roller, så jeg er like glad i å stå bak kameraet som å ha ansvaret for at alt og alle er på plass til tiden. Jeg vurderer videreutdanning innen produksjonsledelse, og sikter meg inn på en fremtidig rolle som produsent.